Saturday, 18 March 2017

Work.

Hello, Assalamualaikum.

Ok. Hari ni entry nak pasal what to do after end your studies!
Aku sendiri pun baru je habis belajar so sebenarnya lebih nak menasihati diri sendiri& aku sendiri kene ingat kita kene usaha, doa, tawakal& redha dengan apa yang kita dapat. Solat jangan tinggal walaupun kau rasa diri kau tu takdalah baik mana. Bila dapat offer kerja then terus attend walk-in or interview. Bila dah attend interview firstly pakaian ofcourse lah kan? Takkan lah kau nak pergi dengan pakaian berkebun, pergi gym or pergi mall. Kemas, simple& just sejuk mata memandang. Secondly cara kau sampaikan berkenaan diri kau, kau perlu sangat yakin pada diri sendiri, yakin dengan apa yang kau sampaikan& kalau boleh kau elakkan lah kot, tak pasti or anything yang menunjukkan kau tak pasti dengan apa yang kau katakan. Please before interview study pasal syarikat tu dulu& amik lah tahu sikit pasal isu semasa biasa lah dia nak amik kau kerja takkan lah nak suruh kau sebut a to z je kan? Ok lah. Sampai di sini, lain kali ketemu kembali.

Bye, love deep from heart.

No comments:

Post a Comment